Spørsmålet kom fra femåringen, som akkurat hadde vært med på handletur. Hun var litt stille og betenkt under akkurat denne utfarten, så det var tydeligvis et spørsmål hum hadde gått og grublet på en stund.

– Jo, du skjønner... forklarer jeg så godt jeg kan. – Når det begynner å bli tomt i butikkhyllene, kommer det en stor lastebil med varer som de som jobber i butikken fyller inn i hyllene igjen.

Det går to sekunder før neste spørsmål. – Men hva om lastebilen ikke kommer da?

– Eh, jooo... Da blir det tomt i butikkhyllene etterhvert, må jeg motvillig innrømme. Litt satt ut av dybden i spørsmålet.

–Men, pappa... Hvis det er tomt i butikken, og tomt i kjøleskapet hjemme hos oss. Hva skjer da?

– Vel... Da blir vi sultne etter hvert. Men heldigvis skal det veeeldig mye til før det skjer, sier jeg så selvsikkert og forsikrende som jeg kan mestre.

Før i tida var det jo vanlig at vi skaffet maten vår sjøl. Men dag- og ukeslange økter med jakt, fiske og dyrking av jord har for mange i det moderne samfunnet blitt skiftet ut med fotturer til nærmeste dagligvarehandel, på jakt etter å fiske opp den billigste kyllingfileten fra frysedisken.

Men kanskje det er litt lurt å av og til bli minnet på at det er mange hjul som skal rulle for at samfunnet skal fungere. Om ikke annet, for å være takknemlig for at vi kan leve livene våre såpass fritt for slit og bekymringer. Joda, barna er klokere enn vi tror.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.