Er det ikke typisk: Man svinger innom hagesenteret for å kikke på ei hagesaks, også kommer man ut med et glødende kredittkort og to traller breddfulle av jord, gjødsel og planter i alle verdens farger.

Inne på senteret la jeg ikke skjul på at mine hageferdigheter stort sett har begrenset seg til å gå amok med kantklipperen en gang i halvåret.

«Jeg er helt grønn – utenom på fingrene», sa jeg til damen.

Hun ledet meg umiddelbart bort til riktig avdeling, og fikk raskt lurt meg til å kjøpe 125 kg jord av ypperste kvalitet.

«Premium Plant Power med ekstra proteiner. Håndlaget i Belgia og spesialimportert i begrenset opplag. Til denne må du bruke økologisk gjødsel fra argentinske Criollo-kyr», fortalte damen.

«Det er klart du kan kjøpe billig, svensk standardjord, men vi vet jo alle hvordan DET kommer til å gå ...» – jeg nikket forsiktig.

Men, det viktigste gjensto: Blomster.

«Du kan plante noen fine vårstauder», foreslo hagedamen. «Vår Staude ...? Er hun fortsatt i blomst?», spurte jeg forundret – før jeg fikk en leksjon i hva stauder er. Dette er visstnok planter som kommer igjen år etter år.

Med mine hageferdigheter tror jeg likevel man må ta forbehold om et visst avvik mellom teori og praksis. Her snakker vi tross alt om en fyr som har klart å drepe alt av planter han noen gang har eid – inkludert en i plast som mistet alle bladene fordi jeg vasket den i dusjen og limet gikk i oppløsning. Nok om det.

Nå starter jeg hver dag med å nyte synet av ni stauder som henger stadig mer med bladene. Snart er alt visnet og brunt og blåst vekk av vinden.

«Fra jord er du kommet, til jord skal du bli...»

– Pokker så dyr jord, om ikke annet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.