Med framtidsutsikter lysere enn den sterkeste april-sol, ambisjoner høyere enn naboens tuja og med en løvetanns stahet går jeg en selvberget sommer i møte.

Det startet forsiktig med bestilling av noen økologiske tomatfrø og et par papirposer med noen inntørkede kuler som skal resultere i sukkererter av ypperste sort.

Forhåpentligvis.

Så har det ballet på seg. Nå står nysådd paprika, basilikum, gressløk, sitronmelisse, flerfoldige typer salat, agurk, melon, rabarbra, chilipepper, gulrot, grønnkål og reddiker, samt et rikt utvalg spiselige blomster, i vinduskarmen og venter på varmen.

Forholdene ligger til rette for etablering av Nord-Europas mest kompakte privateide grønnsakplantasje – i tettbygd strøk.

Tatt i betraktning at jeg nok må være Nord-Europas minst begavede gartner, blir dette spennende.

Huset vi kjøpte i høst, har hage med pent opparbeidede grønnsakbed. Med nykjøpt spade og et par røde hansker var jeg ute en tur for å prøvegrave litt. Sjekke jorda, liksom.

Det var hyggelig, helt til en feit meitemark tittet opp. Et forskremt «Uæææhhh» runget gjennom nabolaget ...

Et par fiberduktrukkede pallekarmer er nå på plass, og om natta drømmer jeg om drivhus – avløst av ett og annet mareritt om tørke:

«Jeg må vanne!» mumlet jeg i søvne forleden, mens jeg fektet iherdig med armene og sendte vannglasset på nattbordet rett i parketten.

Sist jeg forsøkte meg på dyrking, viste sommerens regnskap en kilopris på tomater tett oppunder 10.000 kroner.

Blakk og bitter lot jeg interessen hvile noen år. Fram til nå.

Fortsettelse følger.

LES OGSÅ: Vil du lese mer «God Dag»? Flere vittige betraktninger fra hverdagen finner du her.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.