– Du, hør... sier hun oppgitt. Jeg lytter. – tass, tass, tass. Lyden av små barneføtter som klasker mot kald linoleum. Like etter bades soverommet i lyset fra gangen, idet døra åpnes på klem. En smått hulkende 4-åring kryper opp i senga, over naboen og slår seg til rette i sprekken mellom oss.

Snart sover hun søtt. Det gjør ikke kona. – Du, kan du legge henne inn i senga igjen? Far er lydig, klok av skade lønner det seg å ikke ignorere denne typen forespørsler.

Klokka er fire. – Tass, tass, tass. Historien gjentar seg selv. – Legger du henne inn igjen? Denne gangen våkner Gullet idet hodet lander på puta. – Pappa, tøøøøøøøørst... Javel, sier en oppgitt Far.

Klokka er fem. – Tass, tass, tass. Det kommer et oppgitt sukk fra den andre sida av dobbeltsenga. Om en time ringer vekkerklokka. Jeg har begynt å innse at det å sove godt på natta er et privilegium. Et privilegium som dessverre ikke er meg forunt. Som småbarnsforelder kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ikke husker sist jeg fikk sju gode timer kvalitetssøvn, slik søvneksperter ofte går ut og anbefaler. Noe av dette skyldes min egen tilbøyelighet til å dra kvelden ut litt for lenge. «Bare èn runde til med FIFA på Playstationen, så er det senga». To timer senere er klokka plutselig blitt ett, og den ene fotballkampen har blitt til sju.

Vi går gjennom de samme ritualene med Gullet der hjemme hver kveld. På med pysjen, gå på do, pusse tenner, drikke vann. – I natt må du bli i senga, selv om du våkner og det er mørkt. Fireåringen nikker forståelsesfullt. Og likevel, hver natt... – Tass, tass, tass.

Kona drikker ikke kaffe. Jeg føler med henne.

.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.