Her om dagen fikk jeg et godt bevis på at jeg samler på altfor mye da jeg skulle finne noe i skapet. Jeg tenkte det skulle være en enkel sak å finne igjen noe der. Jeg har jo tross alt bare lagt noen småting der nå og da. Sånn var det ikke. Disse småtingene som var blitt lempet inn i skapet med jevne mellomrom hadde hoppet seg opp til et berg skrot. Å finne igjen noe der var umulig. 

Det var ikke måte på hva jeg en gang i tiden tenkte det var verdt å ta vare på. Først en pose med brev, blant annet gamle regninger og noe reklame (!). Deretter en pose med ubrukelige ledninger som aldri kan komme til nytte. Og så klart: En haug poser med klær jeg har lagt bort og tenkt at jeg kanskje kan bruke senere. Det ville jo aldri skjedd når de først er lagt bort. Jeg avslørte rett og slett meg selv som en samler. «Kan sikkert få bruk for det senere», hadde jeg tenkt. Feil!

I fjor høst ble det også ryddet på loftet i barndomshjemmet. Der dukket jo alle notatbøkene fra barneskolen opp. Det var ikke noe jeg hadde behov for å lese igjen. Historien om nissen som var på ridetur på en ku, men som plutselig ble trøtt og måtte sove, ville neppe vunnet noen litteraturpris. Tilbakemeldingen «OK. Men litt brå avslutning», kan neppe ha vært oppløftende for meg på den tiden. Ikke min skyld at nissen i historien måtte sove.

Nå skal det kastes framfor å spares. Men noen småting jeg kan få bruk for senere må selvfølgelig bli bevart... 

  

Asgeir Høimoen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.