Derfor en liten innrømmelse her og nå: Noen av oss må antagelig innse at vi ikke er de beste historiefortellere. Stilt i selskap med sertifiserte vitsefortellere, kommer vi ganske enkelt til kort. Men: Vi er mennesker vi og!

Noen ganger kan det virke som vi ikke har livets rett, vi som ikke forteller vitser så levende og godt at folk rundt knekker sammen i gapskratt med kramper i armer og bein. Som regel blir vi møtt med øredøvende taushet av et publikum som snart stille lister seg bort fra selskapet uten å fortrekke en mine, ikke engang et sammenbitt gjesp. Det er i og for seg greit nok, det blir fort en vane. Men når en åpenlyst blir møtt med stivt og tilgjort sorgtungt blikk med beskjeden – God bedring! etterfulgt av et – Lykke til, sagt i «beste mening», da går den stille mottakelsen over til å bli ren trakassering.

Det burde være lover mot slikt. Det burde være forbudt å knuse et annet menneskes ubendige tro på egen fortellerevne på en så kontant og ufin måte. – God bedring, liksom …

Som mangeårig, fast og lidenskapelig leser av vitsebladet Konk, som første gang utkom i 1967, men som senere dessverre levde opp til sitt navn og forsvant over i historien, lot vi oss jevnlig more med vitser som holder seg morsomme den dag i dag flere tiår etter.

For eksempel denne:

Læreren kolon: – Ola! Var det du eller Per som slo?

Ola kolon: – Det var Per!

Læreren kolon: – Svarer du og?

Meget morsom og til å gapskratte av, men dessverre er det ikke alle som er utrustet med humor på så høyt plan. Det vet vi nå. Og vi har flere på lager, blant annet den om svensken, dansken og nordmannen som …

Men det får bli en annen gang.

Ha en morsom helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.