Jeg skal vedgå at økonomien ikke er helt på stell, og som regel går det i null hver måned. Pensjonsfond og sparekonto er ren utopi. Derfor har jeg nå begynt å se på regnskapet for å finne hvor pengene blir av. La oss si det slik: Innsparingsmulighetene er formidable.

Bare se på bilen: Jeg overfører sikkert 5.000 i måneden for å bli kvitt lånet, men jeg trenger jo strengt tatt ikke å betale mer enn halvparten. I tillegg kommer forsikring, drivstoff, bompenger og vask. Her kan jeg spare ytterligere 4.000. Jeg må nok også kutte kraftig ned på antallet tøyseturer til Gardermoen for å se på fly. Hver tur koster meg en tusenlapp når man tar med diesel, calzone, sjokomelk og en Royal med lakris på Dal. Jeg kan også spare store summer på å redusere dusjetiden med 20 minutter (!) hver morgen.

Kjøp av gitarer, musikk, filmer, cowboyhatter og andre unødvendige duppeditter på eBay koster meg sikkert 3.000 kroner. Utgifter til biff, øl og konserter på byen ligger nok på samme nivå. Tar jeg i tillegg taxi hjem igjen, da snakker vi nye 1.000 kroner rett ut. For ikke å snakke om bilkjøring til og fra jobb de dagene jeg enten synes synd på meg selv, eller bevisst «forsover meg» og somler så mye at når klokka er ti på halv, da MÅ jeg bare kjøre for å rekke morgenkonferansen. Her kan jeg spare ytterligere 1.200. Jeg må nok også begrense innkjøpet av Fjällräven-bukser som er identiske med de sytten jeg har fra før – bare i en annen farge. Hvis jeg samtidig kutter i Swix-budsjettet, da har jeg spart nye 2.500 kroner. Topp!

En kjapp summering viser at jeg ved hjelp av enkle grep kan spare 97.826 kroner og 69 øre – hver måned. Jeg kommer seriøst til å bli verdens rikeste mann i en fei.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.