Jeg skal vedgå at økonomien ikke er helt på stell, og som regel går det i null hver måned. Pensjonsfond og sparekonto er ren utopi. Derfor har jeg nå begynt å se på regnskapet for å finne hvor pengene blir av. La oss si det slik: Innsparingsmulighetene er formidable.

Bare se på bilen: Jeg overfører sikkert 5.000 i måneden for å bli kvitt lånet, men jeg trenger jo strengt tatt ikke å betale mer enn halvparten. I tillegg kommer forsikring, drivstoff, bompenger og vask. Her kan jeg spare ytterligere 4.000. Jeg må nok også kutte kraftig ned på antallet tøyseturer til Gardermoen for å se på fly. Hver tur koster meg en tusenlapp når man tar med diesel, calzone, sjokomelk og en Royal med lakris på Dal. Jeg kan også spare store summer på å redusere dusjetiden med 20 minutter (!) hver morgen.

Kjøp av gitarer, musikk, filmer, cowboyhatter og andre unødvendige duppeditter på eBay koster meg sikkert 3.000 kroner. Utgifter til biff, øl og konserter på byen ligger nok på samme nivå. Tar jeg i tillegg taxi hjem igjen, da snakker vi nye 1.000 kroner rett ut. For ikke å snakke om bilkjøring til og fra jobb de dagene jeg enten synes synd på meg selv, eller bevisst «forsover meg» og somler så mye at når klokka er ti på halv, da MÅ jeg bare kjøre for å rekke morgenkonferansen. Her kan jeg spare ytterligere 1.200. Jeg må nok også begrense innkjøpet av Fjällräven-bukser som er identiske med de sytten jeg har fra før – bare i en annen farge. Hvis jeg samtidig kutter i Swix-budsjettet, da har jeg spart nye 2.500 kroner. Topp!

En kjapp summering viser at jeg ved hjelp av enkle grep kan spare 97.826 kroner og 69 øre – hver måned. Jeg kommer seriøst til å bli verdens rikeste mann i en fei.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00