Hurra! Etter 17 lange måneder med tung nedbetaling var det hyggelig å logge seg på nettbanken og se at billånet var innfridd og ute av verden. Syngende bak rattet konkluderte jeg med at jeg nå har «gratis» bil de neste årene.

Men, hvis det er for godt til å være sant, så er det gjerne det. Bilen min har nettopp passert 120.000 km, og onde tunger skal ha det til at det er da de store utgiftene kommer. Jeg frykter nå at de kan ha rett.

«PLING», sa det idet jeg startet motoren. Foran meg blinket det alarmerende rødt. Hva i alle dager? Jeg hadde aldri sett dette ikonet før, så jeg sjekket håndboka: «Kjølevæske – kontakt verksted».

Ja vel. Jeg er ikke bilmekaniker, men jeg mener å huske at kjølevæsken er den rosa ved siden av spylervæsken, så jeg sjekket under panseret og så at nivået var helt på bånn. Her var det bare å fylle på mer!

Heldigvis hadde jeg bestilt verkstedtime for ordinær service denne uka, så da ba jeg dem om å sjekke eventuelle lekkasjer, og i så fall bare stramme en eller annen dings i bånn av et eller annet. Som sagt, jeg er ikke mekaniker.

Etter to timer kom telefonen fra verkstedmannen. Jeg svarte muntert, og fikk bekreftet min mistanke om at jo da, det var en liten lekkasje. «Topp! Som ventet. Fikk dere skrudd til og ordna opp?»

Verkstedmannen ble stille i tre sekunder før han svarte: «Det må byttes en defekt vannpumpe. I samme slengen tar vi registerreima. Bremsene er slitt, så vi må skifte både skiver og klosser. I tillegg kommer den vanlige servicen. Så da blir det 23.540 kroner og 87 øre. Kort eller kontant ...?»

Jeg ble sittende og gape, mens både dyre julegaver og ny TV skled langsomt ut av framtidsplanene.

Gratis bil? Åh, drøm videre …

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.