Oppgaven tikker inn på sms. Jeg har meldt meg som kakebaker/vaffelrøre-bidragsyter og avventet nærmere beskjed om tid, sted og mengde.

Nå vil sikkert faste lesere av denne spalten stusse over at kakebaking framsto som aktuelt for meg, når lista over dugnadsjobber kom som ranselpost. Mine strabaser og frustrasjoner ved kjøkkenbenken er tidligere godt dokumentert, og skulle tilsi at jeg burde gått for alternativene brannvakt, kiosk, parkeringsvakt eller rigging av partytelt. Men etter åtte år som fotballmor, føler jeg at jeg har vaffelrøra innunder huden.

For alle med unger, er dugnad ikke bare et kjent begrep, men langt på veg en livsstil. Det gjelder ikke bare oss som har rotet oss og de håpefulle inn i den organiserte idretten. Det omfatter klasseturer og skolejubileer, speidere og teatergrupper. Over alt er foreldrene en ressurs som ikke bare er «viktig å dra med inn i fellesskapet», nei, jeg vil si vi er selve ryggraden i landets lag og foreninger.

Forbauselsen var derfor stor da sms-en ba meg om å ta med 1,5 liter vaffelrøre tirsdag kveld. En og en halv liter? Skarve halvannen? Er ikke det veldig lite, fniste jeg for meg sjøl. Vant som jeg er til å sveive sammen minst fire liter, hvis det skal monne i kiosken på fotballbana en kveld. Er det noe man er garantert omsetning på, enten kjøperne er barnehagebarn eller pensjonister, så er det vafler. Og når jeg først står der med egg, sukker og en klype kardemomme, da er det virkelig ingen forskjell på å blaske sammen en og en halv eller fire liter røre.

Årsaken er like klar som den er hyggelig: så mange meldte seg, at det ble bare litt å gjøre på hver. Selve dugnadens grunnleggende prinsipp, der altså.

Anne Ekornholmen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.