«Å ja da, disse sokkene kommer med fem års garanti», forsikrer selgeren – og så kan vi dra kortet med god samvittighet.

Er det garanti, så er det nemlig 100 prosent trygt å kjøpe den aktuelle gjenstanden – det burde være godt kjent hos de fleste.

Men hva gjør man når gjenstanden ryker etter to-tre år, og man helst skulle hatt denne garantiordningen lett tilgjengelig?

Den gamle skyveklipperen begynner å bli sliten nå. Etter noen år med regelmessig bruk har jeg fått en sprekk i den helt essensielle plastskruen som brukes til å justere klippehøyden.

«Kan det være en garantisak?», tenkte jeg entusiastisk – og svingte innom hagesenteret.

«Ja, jo, for så vidt», kunne mannen bak disken fortelle.

Humøret mitt var stigende. Jeg kikket lettere opphisset bort på den skinnende blanke skyveklipperen langs veggen.

«Men …», fortsatte hagemannen.

Det er alltid et men:

«For det første må du ha kvittering.»

Oops. Ingen tar vel vare på kvitteringer lenger. Eller …? En grundig leteaksjon i alle husets kriker og kroker endte fullstendig resultatløst.

«For det andre …», fortsatte hagemannen: «Så har du vel lest det som står med liten skrift?»

Jeg mumlet på lite overbevisende vis. Garantien ryker nemlig så snart produktet har vært benyttet utendørs. Eller i regnvær. Eller dersom man har tuklet med fabrikkinnstillingene – det vil si klippehøyden.

«Har du klippet gress i nærheten av grus, stein eller andre harde gjenstander? Ja? Ai, ai, ai … Det burde du nok ikke ha gjort, nei!»

Hagemannen ristet oppgitt på hodet. Den skinnende skyveklipperen i butikken virket plutselig helt uoppnåelig.

Det blir med andre ord ingen ny klipper på meg.

Livet er et risikoprosjekt; man har aldri garanti for noe som helst.

Og det er også omtrent det eneste som er helt sikkert.

LES OGSÅ: Humor-garanti: På denne siden finner du flere God Dag-spalter fra HAs muntre bakside

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.