Utenfor vinduet mitt henger i skrivende stund femtifireogenhalv istapper gjennomlyst av den skjære februarsola.Vi burde slått dem ned, tenk om de ramler i huet på noen og slår dem ned. Men jeg har ikke hjerte.

Utpå vetteren stundom han tenkte; Gjev eg var i eit varmare land. Jo visst, med all denne snøen. Men hadde jeg vært der, så hadde istappene funklet forgjeves her. Kanskje endatil ramla i huet på noen, uten anerkjennelse. Nå glor jeg ut gjennom sprossene med sola i øya og tygger på om jeg bør servere hvit eller bobler til vernissasjen, og sånn fingermat, enda jeg ikke kan fordra ståselskaper, ikke blir du mett, ikke utørst og får ikke sitte.

Men nå er jeg vi(n)tterlig gallerist. I Galleri SørArka rammer ni sprossefirkanter inn hvert sitt verk. Lysfontener av krystall fanger sola og gjør til og med den mørke granskogene i parken bakenfor nesten håpefull. I det nederst til venstre, av skog, snø og slutten på de tre lengste sverdene, halvannen meter nå, kontrasteres funklingen og svartstammene av en fuglelort fra i sommer. Den kunne du si at vi burde ha vaska vekk, og da kunne vi sagt at det er et herk å vaske der. Men egentlig lot vi den jo bli i håp om at den skulle bli enten antikvitet eller kunst.

Et viola! De ni rektanglenes fragmenterte helhet rammes inn av vinduskarmen, som således samler utstillingen til et kraftfullt hovedverk. Disse vinduene har jeg hata siden vi flytta inn, for det er ikke greit å forakte juksesprosser, men ikke ha råd til å skifte ut til vinduer mer i pakt med husets anseelilge alder. Fattigfornem og forlest på Bonytt i ung alder.

Men nå, du. Nå funker og funkler de, gitt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.