Ferske dyrespor i snøen er fascinerende greier, og jeg er på ingen måte noen Lars Monsen på dette. Men jeg skiller elg fra ulv, og rådyr fra dørselger. I lengre tid hadde jeg tenkt at det skulle vært morsomt og fått bilder av disse dyra som setter spor etter seg. Så jeg gikk til anskaffelse av et viltkamera. En sånn kamogrønn dings du stapper et minnekort i og lenker fast til en granlegg. I håp om at eksotiske arter skal bli foreviget.

Det så da så enkelt ut, der det lå og hvilte i pappboksen sin. Men den relativt korte lunta mi brant ned flere ganger mens jeg forsøkte å følge brukerveiledningen som fulgte med apparaturen. Den bar preg av at den kinesiske produsenten hadde brukt Google translate til å oversette med. Til slutt hadde jeg en indre overbevisning om at jeg hadde fått pisket svineriet i gang. Så jeg festet kandaharbindingen produsenten hadde sendt med, plystret datatilsynet en lang marsj og satte kurs for skauen for å overvåke faunaen. Det hører med til historien at jeg i et svakt øyeblikk spente på meg ski før jeg satte kursen nedover skauen på isete underlag og uten klister. Med stav i venstre hånd og viltkamera til en liten formue i høyre. Ikke sjelden er det greit at det er langt mellom naboene.

Tre dager etter var jeg spent og gikk til skogs for å hente minnekortet. PC-en kunne melde om formidable 2.321 bilder. Og tre videosnutter i HD. For å gjøre en dum historie kort; sju sekundmeter prærievind hadde knekt en kvist som hadde dinglet 2.321 ganger foran linsa på kameraet mitt. Og de tre videosnuttene var meg som skjelte ut programvaren mens jeg monterte kameraet på grana.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.