Først var det VM i sjakk som gikk ut over både nattesøvn og bærplukking, nå er det europamesterskapet i håndball som pirrer spenningsnerven. Det går aldeles over styr dette her.

Etter utallige nattetimer over sjakkbrettet, intenst flyttende på konger og dronninger, bønder og hester, løpere og tårn og vet ikke hva, tok da endelig denne trassige russeren til fornuften og strakk hendene i været og ga seg ende over. Den norske overmakten ble for stor; ingen kan velte kong Carlsen av tronen. Skulle nesten tro han er ektefødt hedmarking så steil og dyktig han er, men han er visst ikke hedmarking, sjøl om han innerst inne så inderlig ønsket han var det.

Det kostet oss mye å sitte her hjemme natt etter natt å følge sjakkdramaet på Manhattan, New York. Vi brukte hviledagene til å puste ut, dager vi ellers kunne brukt luntende i skiløypa mellom Gåsbu og Lageråkvisla eller i gågata i Hamar for å speide etter kaker til kaffen. Men det var verdt slitet, for etterpå kunne vi lene oss tilbake og nyte seier og ære og heder. Igjen.

Men så kom værskiftet og med det et mesterskap vi bare MÅ følge fra begynnelse til slutt: EM i håndball. En idrett vi har omtrent like mye greie på som sjakk, uten at det forringer spenningen. OK, det betyr nye dager, kvelder og kanskje uker i go’stolen uten at vi får slite så mye som en centimeter nysnø i Vangsåsen, men noe må en jo ofre for idretten. Såpass har vi da lært.

Dessuten er det snart duket for nye mesterskap ute i løypene omkring mens julemåneden desember så langt har vist seg fram med vrangsida ut her nede under skylaget og da kan det egentlig være det samme.

Ha en idrettslig helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.