Først var det VM i sjakk som gikk ut over både nattesøvn og bærplukking, nå er det europamesterskapet i håndball som pirrer spenningsnerven. Det går aldeles over styr dette her.

Etter utallige nattetimer over sjakkbrettet, intenst flyttende på konger og dronninger, bønder og hester, løpere og tårn og vet ikke hva, tok da endelig denne trassige russeren til fornuften og strakk hendene i været og ga seg ende over. Den norske overmakten ble for stor; ingen kan velte kong Carlsen av tronen. Skulle nesten tro han er ektefødt hedmarking så steil og dyktig han er, men han er visst ikke hedmarking, sjøl om han innerst inne så inderlig ønsket han var det.

Det kostet oss mye å sitte her hjemme natt etter natt å følge sjakkdramaet på Manhattan, New York. Vi brukte hviledagene til å puste ut, dager vi ellers kunne brukt luntende i skiløypa mellom Gåsbu og Lageråkvisla eller i gågata i Hamar for å speide etter kaker til kaffen. Men det var verdt slitet, for etterpå kunne vi lene oss tilbake og nyte seier og ære og heder. Igjen.

Men så kom værskiftet og med det et mesterskap vi bare MÅ følge fra begynnelse til slutt: EM i håndball. En idrett vi har omtrent like mye greie på som sjakk, uten at det forringer spenningen. OK, det betyr nye dager, kvelder og kanskje uker i go’stolen uten at vi får slite så mye som en centimeter nysnø i Vangsåsen, men noe må en jo ofre for idretten. Såpass har vi da lært.

Dessuten er det snart duket for nye mesterskap ute i løypene omkring mens julemåneden desember så langt har vist seg fram med vrangsida ut her nede under skylaget og da kan det egentlig være det samme.

Ha en idrettslig helg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00