Det lå morgendis over jordet og fuglene kvitret allerede energisk. Mannen var på veg til den andre bilen og signaliserte at jeg skulle rulle ned vinduet. Han pekte på et sted mellom panseret og mitt høyre framhjul.

– Hæ? sa jeg – jeg hørte ikke hva han sa. Før det plutselig gikk opp for meg hvorfor jeg ikke hørte hva han sa og skjønte hva han siktet til. Det jeg trodde var høylytte vårkåte fugler, var intense pipelyder fra bilen.

Viftereima? Nja, kanskje. Før nærmere undersøkelser er utført hos et merkeverksted, vil jeg anslå at ulydene stammer fra ventilasjonsanlegget. Min egenhendige diagnose er at pollenfilteret er stappfullt og tett.

Det skulle sikkert vært skifta i fjor, for jeg har registrert at hvislingen fra viftesystemet har tiltatt i de seinere ukene. Så langt i sesongen har det kun vært to skarve dager med etterspørsel etter kaldluft i kupeen. Oftere har luftinntaket vært dekket av tung, våt snø. Likevel har jeg rukket å oppdage at aircondition’en ikke fungerer etter ønske. Det produserer rett og slett ikke luft kaldere enn 19 grader. Jeg må med andre ord få bestilt en time – siden jeg er optimist på vegne av den kommende sommeren.

Pliktoppfyllende som jeg er, følger jeg oppsatte servicetider for bilen, men nå er det ei stund siden siste besøk på verksted. I vår fikk jeg svogeren min til å skifte til sommerhjul. I det ekstremt sporty hjørnet tok han sju biler og 28 dekk på strak arm – bare for å være grei.

Jeg tilbød en skarve kompensasjon i form av rester fra festen jeg hadde vært på kvelden før; ei halv flaske rødvin, en mango og to esker med grønne druer – som han endte med å rygge over.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.