Det tok skremmende lang tid før jeg skjønte at veien opp til farmor og farfar på Ajer – «Fr. Nansens gate» – IKKE heter «Frøken Nansens gate». Den dag i dag sier jeg fortsatt feil, og må stadig korrigere meg selv – noe som er ganske flaut i samtale med vegsjefen.

Det samme gjelder pølsene fra Leiv Vidar. Jeg trodde det het «Leir Vidar», og var vel nærmere 20 før noen gjorde meg oppmerksom på tabben. Jeg mener nå fortsatt ganske bestemt at det ER en liten r, men mitt sivile søksmål mot både pølsefabrikken og hele Hønefoss generelt ble av en eller annen grunn henlagt.

Også på varme sommerdager ble det en del kluss. Selv om jeg foretrakk Diplom-Is, så var det aldri noe problem å trøkke ned et par godbiter fra Henning Olsen. Henning må ha vært en knakende bra kar! Hva er en «Hennig», liksom?

Sangtekster er kanskje det verste. En gang i oppveksten ble jeg lurt til å tro at den kjente Metallica-låta «Seek and Destroy» het «Chicken Destroy». Prøv å synge med, det funker helt utmerket!

Sophie Ellis-Bextor hadde for mange år siden en ganske catchy radiohit med tittelen «Murder on the dance floor». Selv den dag i dag kan jeg sitte i bilen og synge høyt «It’s murder on the dance floor, but you’d better not kill the GROOM. Hey hey, It’s murder on the dance floor, but you’d better not steal the MOOSE.»

Teksten gir kanskje ikke helt mening slik jeg har tolket den, men samtidig høres det jo ut som et gjennomsnittlig bryllup i Rendalen – i hvert fall når festen har kommet et godt stykke ut på kvelden. Misforståelse eller ei – et par dødsfall og litt elging må man nesten regne med.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.