Jeg står i skvis i heisen på veg ned til resepsjonen mellom tre sykler på høykant og deres eiere. Vi bor på dette hotellet, alle fire. Og det er vel i grunnen det eneste vi har til felles.

Gjennom en lang korridor kommer en kar syklende med nummerlapp på styret. Han manøvrerer galant rundt hotellets skulpturutsmykning, for ikke å kollidere med femåringen som kommer tråkkende motsatt veg.

Foran bardisken ligger en mann på alle fire og smører sykkelkjede før han er klar for å innta Trysilfjellets løyper.

Borte ved utgangsdøra forsøker en oppgitt mamma å forklare sin illsinte sønn at han må ha lua under, ikke utenpå, hjelmen. Poden vræler. Han vil heller gå i bassenget, men her finnes ingen kjære mor.

Dette må være det eneste hotellet i verden hvor trøkket i frokostsalen ikke er størst når serveringen går mot slutten. Friskusene er i farta 07.30. Carpe diem – de skal opp og ut.

Gradestokken viser frostrøyk. Én skarve plussgrad. Jeg tenker på hotellet i Cannes fra i fjor sommer. Stilen var en annen der. Merkelig nok føler jeg meg likevel mest hjemme her.

Det lappes sykkeldekk og ammes om hverandre.

I lobbyen er det knapt en koffert å se, men desto flere terrengbarnevogner og tursekker.

Opp fra sekkene stikker lange plastrør, koblet til vanntanker de bærer rundt på ryggen. Sånn skal de komme seg gjennom dagen, tenker jeg, og tar en slurk Pepsi max.

Selv sitter jeg i lobbyen og strikker, mens jeg venter på at frontruta på bilen skal tine, så jeg kommer meg hjem igjen fra dette utfartsstedet. Vi mennesker er ganske forskjellige.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter – stort sett helt uten raske briller ...

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00