Det er de tre store stikkordene når hendelsene tikker inn og den hektiske journalisten skal prøve å skrible ned noen kjappe linjer for å få ut siste nytt.

Mandag hamret jeg ned noen setninger om været. Absolutt ingen akutt dramatikk, men det kunne fort ha blitt kaos og opprør likevel:

I hastverket presterte jeg nemlig å skrive at «Regn, kulde og vin har resultert i blankpolerte veger».

VIN, faktisk!

Nå har vel de fleste erfaring med at alkohol kan få glatte veger til å virke enda glattere, men vi kan altså avkrefte at polet opplever lekkasjer som gir farlige kjøreforhold.

Feilen ble oppdaget i tide og rakk aldri å publisert. Takk og lov!

Jeg ser for meg et hundretalls tørste hamarsinger som sklir rundt på isen mens de desperat prøver å skrape sammen halvsmeltet sløsj i håp om at den skal inneholde hint av Bordeaux.

Jeg humret hoderistende mens jeg tok et skjermbilde og tipset en bekjent om den vittige feilen. Hun var umiddelbart på meg som en hauk:

«Er du SIKKER på at det ikke er vin?!», spurte hun håpefullt – klar til å løpe ut i slåbroken for å slurpe i seg nærmeste kommunale snøhaug.

Jeg måtte skuffe kvinnen – det var nok bare vinden.

Ellers finnes det enkelte ord som alltid medfører trøbbel. For eksempel klarer jeg aldri å skrive «Mjøsbrua» uten at det blir «Mjøsabrua». Av og til heter jeg «Christina» på trykk.

Andre ganger skriver man korte titler som for så vidt er helt korrekte, men som kanskje ikke er like presise:

«Slåssing i skogen – tre til legevakt» ender alltid med misforståelser og lett humring.

Preposisjoner er heller ikke greit. Min personlige bestenotering er fortsatt den gangen jeg skrev at tre lokale ungdommer var «tatt med fersken» ...

– Et glimrende eksempel på at forebyggende politiarbeid bærer frukter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.