Det er de tre store stikkordene når hendelsene tikker inn og den hektiske journalisten skal prøve å skrible ned noen kjappe linjer for å få ut siste nytt.

Mandag hamret jeg ned noen setninger om været. Absolutt ingen akutt dramatikk, men det kunne fort ha blitt kaos og opprør likevel:

I hastverket presterte jeg nemlig å skrive at «Regn, kulde og vin har resultert i blankpolerte veger».

VIN, faktisk!

Nå har vel de fleste erfaring med at alkohol kan få glatte veger til å virke enda glattere, men vi kan altså avkrefte at polet opplever lekkasjer som gir farlige kjøreforhold.

Feilen ble oppdaget i tide og rakk aldri å publisert. Takk og lov!

Jeg ser for meg et hundretalls tørste hamarsinger som sklir rundt på isen mens de desperat prøver å skrape sammen halvsmeltet sløsj i håp om at den skal inneholde hint av Bordeaux.

Jeg humret hoderistende mens jeg tok et skjermbilde og tipset en bekjent om den vittige feilen. Hun var umiddelbart på meg som en hauk:

«Er du SIKKER på at det ikke er vin?!», spurte hun håpefullt – klar til å løpe ut i slåbroken for å slurpe i seg nærmeste kommunale snøhaug.

Jeg måtte skuffe kvinnen – det var nok bare vinden.

Ellers finnes det enkelte ord som alltid medfører trøbbel. For eksempel klarer jeg aldri å skrive «Mjøsbrua» uten at det blir «Mjøsabrua». Av og til heter jeg «Christina» på trykk.

Andre ganger skriver man korte titler som for så vidt er helt korrekte, men som kanskje ikke er like presise:

«Slåssing i skogen – tre til legevakt» ender alltid med misforståelser og lett humring.

Preposisjoner er heller ikke greit. Min personlige bestenotering er fortsatt den gangen jeg skrev at tre lokale ungdommer var «tatt med fersken» ...

– Et glimrende eksempel på at forebyggende politiarbeid bærer frukter.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00