Familien i den hvite suv-en bommer på meg med under en halv meters margin. Arvingene i baksetet stirrer begge rakt inn i en DVD-skjerm i nakkestøttene foran. Bilen er fylt til randen. Det er fredag, og de har dårlig tid, de skal sikkert rekke å komme på hytta før det blir mørkt. Og da må man ofre litt. En og annen fotgjenger er helgekosen vel verdt.

Som sagt. Det er fredag. Ikke engang ettermiddag, men midt i lunsjen. Jeg er ute på jobb for avisen du leser i, og har i et øyeblikks villfarelse rotet meg inn på parkeringsplassen utenfor et handelsetablissement. Jeg angrer. Jeg skal i likhet med Albert Åberg bare noe greier, og det skulle etter planen ta cirka tre minutter. Ei så. Jeg har forvillet meg inn i en miks av småbarnsfamilier og tidligpensjonister. De er løs.

Inne er kafeene fulle. Butikkene fulle. Det er kø på dassen. Det summer i stemmer. En dame småløper fordi meg mens hun snakker i telefonen. Med støvletter mot steingulv høres hun ut som den modelljernbanen jeg hadde da jeg var liten. Hun er aggressiv i stemmen og jeg skjønner at hun utdeler familiære kommandoer mens hun dundrer gjennom senteret på stø kurs mot helg.

Jeg får til slutt spadd unna ærendet mitt, og trekker meg forsiktig ut av fredagskrigssonen. Tilsynelatende uskadd, men man må kjempe helt inn. Parkeringsplassen skal krysses. Og der driver fedrene og roter i skiboksen mens små sønner i idrettstøy sparker fotball mot veggen på den glasstunnelen der du henter handlekurv. Jeg setter meg inn i bilen, trekker et lettelsens sukk over at det gikk bra. Og mens jeg setter kursen tilbake på jobb, tenker jeg at vi som jobber på fredag. Vi er nok ikke i flertall.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.