Familien i den hvite suv-en bommer på meg med under en halv meters margin. Arvingene i baksetet stirrer begge rakt inn i en DVD-skjerm i nakkestøttene foran. Bilen er fylt til randen. Det er fredag, og de har dårlig tid, de skal sikkert rekke å komme på hytta før det blir mørkt. Og da må man ofre litt. En og annen fotgjenger er helgekosen vel verdt.

Som sagt. Det er fredag. Ikke engang ettermiddag, men midt i lunsjen. Jeg er ute på jobb for avisen du leser i, og har i et øyeblikks villfarelse rotet meg inn på parkeringsplassen utenfor et handelsetablissement. Jeg angrer. Jeg skal i likhet med Albert Åberg bare noe greier, og det skulle etter planen ta cirka tre minutter. Ei så. Jeg har forvillet meg inn i en miks av småbarnsfamilier og tidligpensjonister. De er løs.

Inne er kafeene fulle. Butikkene fulle. Det er kø på dassen. Det summer i stemmer. En dame småløper fordi meg mens hun snakker i telefonen. Med støvletter mot steingulv høres hun ut som den modelljernbanen jeg hadde da jeg var liten. Hun er aggressiv i stemmen og jeg skjønner at hun utdeler familiære kommandoer mens hun dundrer gjennom senteret på stø kurs mot helg.

Jeg får til slutt spadd unna ærendet mitt, og trekker meg forsiktig ut av fredagskrigssonen. Tilsynelatende uskadd, men man må kjempe helt inn. Parkeringsplassen skal krysses. Og der driver fedrene og roter i skiboksen mens små sønner i idrettstøy sparker fotball mot veggen på den glasstunnelen der du henter handlekurv. Jeg setter meg inn i bilen, trekker et lettelsens sukk over at det gikk bra. Og mens jeg setter kursen tilbake på jobb, tenker jeg at vi som jobber på fredag. Vi er nok ikke i flertall.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00