Gressplenene titter igjen fram fra snøen, og solen sender endelig fra seg en liten dose varme igjen. Etter hvert følger trærne og blomstene etter og gir farge rundt oss. En fin årstid.

Men på veien fram mot idyllen følger det med mye som ikke er like fint. Blant annet er det en dårlig skjult hemmelighet at snø som smelter blir til vann. Mye vann. Det har jeg fått erfare i løpet av de siste dagene.

I Elverum er det flere steder skiltet mot flom på veiene allerede. Det kan se ut som en ganske beskjeden flom, men det er greit å være på den sikre siden. Verre er det med noen av parkeringsplassene. På vei til fotballtrening her om dagen trodde jeg at jeg skulle kjøre en helt vanlig vei ned mot parkeringen. Det viste seg at jeg heller skulle ut på seilas på en elv. Endelig fikk bilen min bruk for egenskapene den har som amfibiebil.

Vel gjennom seilasen var jeg overbevist om at jeg hadde passert deg verste. Nå skulle bare et par små vanndammer krysses. To skritt og «SPLÆSJ!» Plutselig sto jeg mitt i en innsjø. Det viste seg at vanndammen slett ikke bare var en dam. Jeg vedder på at både gjedder og abbor koste seg stort rundt beina mine, der jeg sto med vann til knærne. Det var hvert fall sånn det føltes der og da. Uten hjelp fra verken livbøyer eller redningsvest fikk jeg karret meg opp på det som minnet mest om en øy. Gjennombløt, gjørmete og en liten smule irritert.

Neste gang stiller jeg i båt og med gummistøvler, og arrangerer vannpolotrening. Bare negativt er det allikevel ikke. Det er liten tvil om at det snart er vår. Nå er det bare å finne fram badering og shorts og vente på at vannet blir varmt.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.