Gressplenene titter igjen fram fra snøen, og solen sender endelig fra seg en liten dose varme igjen. Etter hvert følger trærne og blomstene etter og gir farge rundt oss. En fin årstid.

Men på veien fram mot idyllen følger det med mye som ikke er like fint. Blant annet er det en dårlig skjult hemmelighet at snø som smelter blir til vann. Mye vann. Det har jeg fått erfare i løpet av de siste dagene.

I Elverum er det flere steder skiltet mot flom på veiene allerede. Det kan se ut som en ganske beskjeden flom, men det er greit å være på den sikre siden. Verre er det med noen av parkeringsplassene. På vei til fotballtrening her om dagen trodde jeg at jeg skulle kjøre en helt vanlig vei ned mot parkeringen. Det viste seg at jeg heller skulle ut på seilas på en elv. Endelig fikk bilen min bruk for egenskapene den har som amfibiebil.

Vel gjennom seilasen var jeg overbevist om at jeg hadde passert deg verste. Nå skulle bare et par små vanndammer krysses. To skritt og «SPLÆSJ!» Plutselig sto jeg mitt i en innsjø. Det viste seg at vanndammen slett ikke bare var en dam. Jeg vedder på at både gjedder og abbor koste seg stort rundt beina mine, der jeg sto med vann til knærne. Det var hvert fall sånn det føltes der og da. Uten hjelp fra verken livbøyer eller redningsvest fikk jeg karret meg opp på det som minnet mest om en øy. Gjennombløt, gjørmete og en liten smule irritert.

Neste gang stiller jeg i båt og med gummistøvler, og arrangerer vannpolotrening. Bare negativt er det allikevel ikke. Det er liten tvil om at det snart er vår. Nå er det bare å finne fram badering og shorts og vente på at vannet blir varmt.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00