Annerledes kan vi ikke tolke det når det kommer for en dag at en gruppe sitter og vurderer nytt navn på selveste pengebingen i Hedmark. Den lokale sparebanken har vokst seg så stor og fet at navnet er modent for et skifte. Og et av de mest brennhete forslagene, er Sparebank 1 Øst. Naturlig ettersom Sparebanken Hedmark gjennom flere år jo har lagt mynt på mynt, og blitt en struttende pengebinge, som smått om senn har bredd deg ut over sentrale deler av fedrelandet. I det bildet blir Sparebanken Hedmark liksom litt puslete stilt opp mot for eksempel DnB og Nordea og den slags.

Men: Det kan lett oppstå utilsiktede komplikasjoner av slikt, til og med en smule forvirring. For det er nå en gang slik at ikke alle land i verden har kopiert det norske alfabetet, i hvert fall har ikke Internett gjort det. Følgelig eksisterer ikke bokstaven Ø på internettspråket. Det erstattes elegant av O. Dermed blir Sparebank 1 Ost kanskje en smule mer smakfull enn hva herrene i banken hadde i tankene? Enn si onsket seg?

Men det finnes trøst: Sparebank 1 Ost blir ikke alene om å konvertere til meieribruket. Helse Sor-Ost er et annet. Det er nesten et steng av perfekt aperitiff ala fransk brie over det navnet. Ostfold fylke er heller ikke å forakte, men mer som dessert betraktet.

Ikke så rart at SH i likhet med andre pengehus i Norge nå slutter å ta imot og levere fra seg kontanter over disk. Heretter vil det jo gå i ost, må vite. I hvert fall her på Ostlandet.

Ha en smakfull helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.