Hvor mye gulost er det mulig å spise? Hvis du tar en titt innom husholdningen vår, er jeg ganske sikker på man nærmer seg et svar.

I min familie omsettes det i alle fall Norvegia i en hastighet som er krevende å holde tritt med for den som står for hovedandelen av dagligvareinnkjøpene (meg). Gulost står konstant på handlelista.

Det kan til tider framstå som en lite spennende og på grensa til kjedelig meny, men fordelen med at ungene har et så foretrukket pålegg, er at det er lite spørsmål og dikkedarier når det skal lages frokost, matpakke og kveldsmat til to gutter i primær voksealder. Så lenge gulosten står i kjøleskapet er vi reddet.

Forrige uke var det derfor på hengende håret; den tynne osteleiven fliset seg opp og tok slutt en ettermiddag. Heldigvis lot gutta seg friste av leverpostei, makrell i tomat, salami, brunost, syltetøy og andre alternativer. Men ikke som annet enn en kjærkommen, dog midlertidig, avveksling.

En ting er selvfølgelig at så å si all mat smaker bedre med smeltet eller stekt ost. Enten det er lasagne, omelett, taco, kyllingruller eller en gratinert blomkål. Men ifølge 10- og 12-åringen er det også to gjeldende varianter når det handler om brødmat: 1) skinke og gulost. Eventuelt flotter yngstemann seg med helgeutgaven der han putter på kokt egg i tillegg (uten tanke for at tidligere generasjoner snur seg i grava over den uhørte luksusen; «to - eller attpå til tre - pålegg på ei enkelt skive?!»). Og variant 2) kaviar og gulost. Eldstemann sverger også til gulost med tomat, agurk og pepper på, men det er da på knekkebrød.

Legger vi så til alle litrene melk og begrene med yoghurt som inntas i løpet av ei uke, er vi toppet opp med D-vitaminer og kalsium nok for en hær. Og jeg personlig lønner antakelig en helt egen Tine- ansatt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.