Gleden var stor da det nye hobby- og musikkrommet ble innviet her i fjor en gang.

Det støvete roterommet i andre etasje hadde i løpet av noen deilige dugnadstimer blitt forvandlet til et strøkent gutterom – med leker, musikkinstrumenter, forsterkere, band-postere og andre gjenstander som ikke funker å ha stående framme i stua.

Når man bor i kollektiv, så er alenetid gull verdt, og i noen uker koste jeg meg ganske greit der oppe i min lille «man cave».

Men så opphørte kollektivet å eksistere, og plutselig hadde jeg alenetid døgnet rundt.

Det var ikke lenger like fristende å gå den tunge vegen opp trappa bare for å barrikadere seg inne på et trangt og mørkt rom med dårlig luft og lav takhøyde.

Etter å ha skaffet seg Netflix tilbringer man stadig mer tid foran TV-en i stua, og da må man jo ha en gitar lett tilgjengelig. Det finnes nemlig ikke noe mer effektivt enn å gjøre hjernedøde fingerøvelser mens man ser på noe minst like hjernedødt på skjermen.

Én Stratocaster ble hentet ut fra musikkrommet og fraktet ned trappa – selvsagt med et bindende løfte om at den skulle ryddes vekk og bæres opp igjen så snart den ikke lenger var i bruk.

Gitar er mest artig med strøm, så da tok jeg også med en liten forsterker. Og noen ledninger. Og et par-tre effektpedaler.

Men musikk er jo så mye mer:

Det tok ikke lang tid før også bassgitaren var nede i stua. Og en bassforsterker. Og en Mellotron. Og enda flere gitarer – akkompagnert av ørten plektre og bottlenecks som allerede har forsvunnet mellom sofaputene.

Beatles-gutta på veggen gliser godt: Stua ser atter en gang ut som Abbey Road – full av rot og kaos.

Deilig!

Og hvis jeg mot alle odds skulle få kaffegjester, så har jeg nå et helt tomt og sterilt gutterom som står ledig og venter der oppe i andre etasje.

LES OGSÅ: Her finner du flere av HA-skribentenes vittige God Dag-spalter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.