De fæle marerittene har alltid vært der. Gjennom livet har jeg bråvåknet midt på natten, gjennomsvett og livredd etter å ha blitt skutt, kidnappet eller dyttet ut av et fly. Ganske ofte drømmer jeg at jeg er tilbake på første dag av videregående eller rekruttskolen. Brrrrr. Heldigvis har jeg funnet en lur løsning i form av meditasjonsmusikk: Hver natt akkompagneres jeg nå av åtte timer med de mest avslappende og harmoniske toner YouTube har å by på. Det er mye rosa enhjørninger og solnedganger, for å si det sånn.

Takket være den trygge musikken påvirkes drømmene i positiv retning; den gode stemningen gjør underverker i underbevisstheten. Det er bare ett problem: Drømmene mine har blitt så himla trygge og kjedelige at jeg blir trøttere av å sove. Før jul drømte jeg at jeg hadde opprettet et enkeltmannsforetak. En hel natt ble jeg liggende og drømme at jeg måtte fylle ut en ufattelig komplisert selvangivelse som jeg selvsagt ikke skjønte bæret av. Jeg våknet, sto opp – og gikk rett til sengs igjen. Utslitt.

Jeg skrudde av musikken, og det ga resultater: Nylig fikk jeg nemlig jobb i et internasjonalt firma som skulle signere en gigantisk avtale verdt hundrevis av milliarder. De asiatiske kundene ankom det moderne glassbygget hvor alle var pyntet med dress, slips og høflighetsfraser. Men hva gjør jeg? Jo, i drømmen har jeg selvsagt glemt hele greia, så jeg møter opp i treningsklær. Svett gymshorts og stinkende joggesko. Det lukter fiskeslo og brent hår. De formelle japanerne i dress rynker på nesa. Sjefen gremmes. Svetten renner og rødfargen stiger idet jeg skjønner at hele avtalen ryker på grunn av meg. Lyden av knust glass; jeg våkner idet jeg kastes ut fra attende etasje.

Musikken er tilbake. Alt i alt føles det jo tryggere å fylle ut skattepapirene igjen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00