Sirkuset er i gang. Etter sju år på fotballbanen har tenåringen gått videre i livet, eller rettere sagt i karrieren. Nei, han har ikke sluttet med idretten, æ’rru gæren. Men moderklubben – der han lærte å knyte lisser, drible, takle, der han har skåret fra keeperplass og slått ut en bit av fortanna, der han har vokst fra utallige fotballstrømper og slitt ut et dusin knottesko – den er forlatt. Gutten er kjøpt og betalt for første gang.

Blir det opp til fotballspilleren sjøl, er det selvfølgelig ikke siste gang det blir satt en pris på hodet hans – eller beina. Drømmen om profflivet lever nok fortsatt, sjøl om det er litt flauere å si det høyt nå enn da han var sju år. Og det er en første gang for alt, og nå snakker vi faktisk overgangssummer.

Det handler ikke om millioner foreløpig – eller som da Neymar gikk til Paris Saint Germain for over to milliarder kroner. Vi snakker ikke tusenlapper, heller, så vi er langt unna at poden kan forsørge resten av familien. Det er ingen engelsk eller spansk talentspeider som har hentet ham til et farmerlag og spådd at han får bildet sitt på et fotballkort før 2020 – heldigvis. Ikke enda.

Nei, 13-åringen og to kompiser har meldt overgang til naboklubben – noe Mannen og jeg har signert samtykkeskjema for – og de har måttet punge ut hele 1.200 kroner for å få dem i stallen. Fire hundre per pers, der altså. Det er vel strengt tatt det man kaller dokumentavgift eller saksbehandlingsgebyr, antakelig. Vi har i alle fall ikke vært i dialog om noen lønns- eller kompensasjonsordning. Heller ikke for oss foreldre, som skor oss for lengre kjøreveg og flere treninger. Men vi er klare!

Nå skal vi bare justere vår opptreden på sidelinja. Det er teit nok å ha ivrige mødre som høylytt heiagjeng, så vi bør i alle fall ikke risikere å rope feil klubbnavn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.