Han fikk svi for den bommerten mens resten av flokken sto rundt og lo så barten skvatt i melkeskåla.

Riktig så ille gikk det neppe for de av oss som hørte meldingen på radio her om dagen og misoppfattet budskapet en smule: En representant for byen på andre siden av Mjøsa, kunne der berette at mannskap nå var beredt til å starte vårsupen allerede i slutten av november. Vanligvis er vårsupen noe man forbinder med vår og en kommende sommer, men ikke slik nå. Selvfølgelig utstyrte vi oss med små glass i ryggsekken og satte prompte kursen mot Gjøvik breddfull av forventninger om evig forsoning og fred over mjøsspeilet. Men akk: Det var ikke vårsupen de snakket om på radioen. Det var vårsopen, som jo er noe ganske annet og ikke fullt så fuktig og lystig. Vårsopen er noe som vanligvis gjøres på vårparten og innebærer at gatene ryddes for grus og sand etter vinteren. Noe ganske annet enn hva vi syntes vi hørte, altså.

Feil ble det også da et oversetterprogram på hjemme-PC-en skulle transformere en hyggelig ment invitasjon fra en finsk dame til en dame bosatt i Hamar. Her inviterterte damen til møte på Cafe Valuta torsdagen etter. Men da PC-en hadde «vasket» språket ble ikke meldingen like hyggelig å lese, for der sto det: «Hei Pistolen! Skal vi møtes på Cafe Avløpet neste torsdag?».

Hvorvidt det ble noe møte på Avløpet denne dagen, vites ikke, men det er jo å håpe at det i tilfelle ble hyggeligere enn den oversatte meldingen kunne legge opp til.

Som sagt: Det er fort gjort å ta feil, det stakkars pinnsvinet er ikke alene om å erfare det, bare vent…Ha en feilfri helg.

sfr@ h-a.no / 974 24 961

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.