Alle har, opptil rett som det er, lett etter akkurat den ene laderen, mens ti andre dukker opp de underligste plasser.

I våres, kanskje tidlig sommer, var det på tide å få klippet kantene rundt blomsterbedet og rundt et par kirkegårdsgraver. Klipperen ble funnet, på sin faste plass, men var selvsagt uten strøm. Men laderen da? Skulle ikke den ligge på samme sted? Jeg hadde ikke rørt den og gubben hadde ikke engang sett den! Vi lette over alt, men den var borte.

Etter å ha oppdaget logoen: «Til salgs, kjøp eller gi bort» på Facebook» la jeg ut bilde av klipperen og lurte på om noen hadde en lader til overs. Etter to, tre dager fikk jeg svar, attpå til fra ett søskenbarn, ekstra koselig det. Han hadde maken Gardenamaskin som var litt sliten, men laderen var fullt brukbar. Jo da, maskinene var på en prikk like, men hans skulle virke i 90 minutter og vår bare i 60 minutter, og da passet selvsagt ikke laderne om hverandre. Men å bytte over de små hjulene og klippebladene var ittno problem. Dermed hadde vi klipper og lader som fungerte.

En annen sommeraktivitet har vært å tømme loftet. Så vi har stått på hodet i pappesker og søppelposer. Utrolig mye som har havnet der oppe. Gubben har i mange år klaget over all julepynten, fem-seks store «alt-i-boxer». Nå skulle det kastes! All pynten ble nøye gjennomgått. Et lite råd til dere: Det er lurt å rydde julepynten på sommeren. Da blir liksom ikke de røde kulene så viktige. -Men hva er det vi finner sammen med juletrebelysningen? Jo, en Gardena lader. Å, så nå som vi hadde byttet til, og ladet, den litt slitne maskina fra søskenbarnet. Men midt oppi all kastinga hadde gubben likevel tatt vare på vår klipper. Den lå på plassen for reservedeler! Ikke alt må kastes, nemlig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.