Tida etter jul er for årsstatistikker. Når vi få greie på hvordan verden utviklet seg i året som gikk. Hva gikk opp og fram, og hva som måtte oppleve nedgang og tilbakeslag. Og så skal det kommenteres, vurderes og summeres, og det skal trekkes linjer videre ut i løse lufta for å fortelle oss hvordan framtida blir, og hvordan det vil komme til å gå oss her i verden.

Noen årsoppsummeringer hører til det aller kjedelige slaget. Men i blant dukker det også opp årsoppsummeringer som kan være av det langt muntrere slaget. Som for eksempel forsikringsbransjens årsrapport for de mest morsomme bilskademeldingene i året som gikk.

Utfylling av skadeskjemaene er ofte sterkt preget av situasjonen de som fyller ut skjemaene befinner seg i. Det er kaldt, det er mørkt, og du har nettopp småbulket med en annen bil. Da er det ikke vanskelig å forstå at ordene lett kan stokke seg. Og for den som senere skal lese meldingen kan det fortone seg som ufrivillig morsomt.

På en førsteplass i året som gikk troner meldingen «For å unngå kollisjon kjørte jeg på den andre bilen.» Som nummer to følger meldingen «Jeg forlot min Ford Coupé utenfor, og når jeg kom tilbake fant jeg til min store overraskelse en Ford Cabriolet.» Et uhell som tydeligvis hadde gitt bilen en solid «make over». På tredjeplass følger «Jeg mener at ingen av partene hadde skyld i uhellet, men hvis det ikke er tilfelle, er det motparten.» Og nummer fire: «Fyren var overalt. Jeg måtte bråsvinge flere ganger før jeg traff ham.» Nummer fem: «Hans skyld. Han holdt altfor liten avstand til bilen bak.»

Mens dette skrives løper det også inn illevarslende meldinger fra reiselivet. En turist ville ha erstatning på grunn av manglende drag på damene, mens en annen fikk ferien ødelagt fordi det ble arrangert dans, og han kunne ikke å danse. Og i året som gikk fikk en nordmann seg en på trynet, av en apekatt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.