En sjekk med tommestokken avslører at det mangler 32 centimeter, det er på tide med en fornyelse. Ikke bare av passet, men også av garderoben.

I tillegg er det gutterommet det er snakk om. Rommets mangfoldige innhold ligger fordelt i plastkasser fra Europris, klistremerker er borte, tak, vegger og gulv er vasket, og barnerommet vil ha godt av å komme videre i livet. Men mistanken er stor om at det ikke er akkurat 32 centimeter med medgjørlighet som har vokst på poden de siste fem-seks årene.

– Svart og rødt, var svaret. Spørsmålet var dessverre ikke fargen på Albanias flagg, men «hvilken farge vil du ha på rommet ditt?». Jeg har et svakt minne om at vi var oppe i en lignende diskusjon for 10 år siden. Den gangen kom vi til enighet om en blåfarge, jeg mistenker at jeg nok må legge noe mer i potten enn en gul sol på den ene veggen for å få gjennom mitt førstevalg denne gangen.

I jakten på farger som ikke utløser uro, søvnløshet, stress, hyperaktivitet, depresjon og migrene, skummet jeg interiørsider, blogger og diskusjonsfora, og til slutt sto alle farger på lista over uheldige valg. Unntatt grønn og et par nyanser av lilla. Som ventet var tenåringen lite imponert og så ikke poenget med å skifte ut et velfungerende blått rom med noe i grønt. Washed linen, minty breeze Ardberg green er like kult som en time hos tannlegen, og lekre interiørbilder like spennende og begripelig som nyheter på samisk. Hvem ba om harmoni? Er det ditt rom, kanskje?

Der står vi nå. Og håper at det nye passet kommer tidsnok til skoleturen til Polen. Rommet er fortsatt blått med en gul sol på den ene veggen. Men noen ting er heldigvis ikke nødvendig å diskutere: Høyden er 185, og passet er i det minste rødt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.