Gjentatte flyginger mellom hjemland og bosted har de siste årene gitt meg god fartstid på nasjonalflyplassen. Dessverre er det ikke alltid ting går etter planen.

Det hjelper ikke at 3.000-meter’n ble fullført på under 11 minutter for fem år siden – kondisen nå til dags ligger på et betydelig lavere nivå. Dette har jeg for så vidt fått erfare ved flere anledninger, men det er spesielt én anledning tidligere i sommer som etterlot seg milde spor av posttraumatisk stress.

Per mine normale rutiner hadde jeg bestilt flyging hjem fra London som ville gitt god tid til å rekke det nordgående toget til Hamar med avgang ved timeskiftet. Forsinkelser var ikke tatt med i beregningen – og selvfølgelig er det dette som kommer tilbake og biter meg.

I lufta ser jeg nervøst på klokka som på faretruende vis tikker mot den planlagte togavgangen. Da flyet lander har jeg ganske nøyaktig 12 minutter på å rekke toget. Ikke vet jeg hvor lang distansen fra utenlandsterminalen gjennom passkontrollen, taxfree butikken og bagasjeutleveringen er før man kommer seg fram til flyplassen allokerte område for togtrafikk.

Men at det føles som drøye 3.000 meter når man har spurtet gjennom stekende terminaler i rekordvarme, drassende på håndbagasje og svette klær, DET kan jeg skrive under på.

Nederlaget ble til slutt innsett da jeg står øverst i trappen ned mot perrongen og ser R10 rulle rolig av gårde. Skuffelsen vokste seg desto større da åpenbaringen slo meg at det faktisk er søndag, og dermed bare nordgående tog hver andre time. Dermed endte hjemreisen opp to timer lenger enn planlagt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.