Hva slags medikamenter Bjørnstjerne Bjørnson gikk på da han valgte seg april, framstår som noe uklart for meg.

Hvordan april skulle bli, var vanskelig å forutse da Mannen en gang rundt juletider la påminning i kalenderen om «husk mosemiddel på taket». Den dukket opp her om dagen. Og framsto som en vits. Mosemiddel på et tak fullt av snø? Vi utsatte det til midt i mai og krysser nå fingre for at våren kommer med nasjonaldagen. Hvis Mjøs-isen går, da.

Nyheter man ønsker å høre i april er heller ikke at myndighetene anbefaler å heve kravene til takkonstruksjoner på hus for å være forberedt på større snømengder i framtida. Skulle ikke denne seks måneder lange vinteren være et slags unntak? Ikke bli en vane? Jeg velger meg Dispril.

Ok, lyset er blitt annerledes. Fuglekvitteret er i gang. Kveldene blir lengre. Men hvordan skal man nyte dem – til knes i råtnende snø?

Felleskjøpet var blant optimistene blant oss, da de for en god måned siden sendte ut reklame i alle postkasser om tilbud på montering av robotgrasklipper. Da plenen fortsatt lå under en meter snø. Forhåndsplanlagt markedsføring. Jeg velger meg … Brasil.

Det slo meg heller ikke som noe problem å følge NAFS anbefaling om å vente med å bytte til sommerdekk. Men ungene maser om å ta fram trampolina. Ja, bare måk dere fram til låven der den er lagret! Og 14-åringen har utålmodig begynt å kjøre grasklippertraktor – for å ha følelsen av motorisert kjøretøy. Uten ett eneste grasstrå i sikte.

Og Mannen stålsetter seg for en eksplosjonsartet pollensesong. Han velger seg Sobril.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.