Flere hundretusener av mennesker velger å gi blanke i arbeidsgiver, og heller sitte oppe om natta for å se på noe de ikke skjønner noen ting av. Altså, jeg er en middelmådig hobbyspiller selv, men det Carlsen og vår russiske venn Karjakin holder på med i forhold til meg, blir som astrofysikk i Cerns lokaler mot mattepensumet i 2. klasse på barneskolen. For å være helt ærlig så skjønner jeg svært lite av det de driver med.

Men jeg sitter oppe. Sammen med så mange andre. Hva er det som gjør at vi velger å bruke så mye tid på å se på noe av det mest komplekse som finnes i denne verdenen? Er det denne pila som er så fascinerende? At man kan slippe jubelen løs når den rykker Magnus’ veg uten at man har den minste anelse om hvorfor den gjør det?

Er det samholdet? Nasjonalfølelsen? Jeg lurer på hvordan de som virkelig kan sjakk føler det nå. De som i årrekke har studert sjakkspalten i avisen, og som har diskutert varianter med likesinnede og blitt oppfattet som sære nerder? De som har blitt sett rart på og som ikke har blitt møtt med noen forståelse over at de ønsker å bruke lørdagskvelden til sjakkanalyse.

Det som skjer er at når først Norge får en verdensstjerne i dette spillet, så overtar massene som tøyser og skriver om springere på E6 på Twitter. Jeg tror mange av de ordentlige sjakkfolkene blir irriterte over dette. Akkurat som jeg, som er i snittet opptatt av fotball, oppdaget at de som sto på første rad og sprang rundt i byen med vikinghjelmer på seg etter at Norge slo Brasil, var de som egentlig ikke var interessert i fotball.Det var irriterende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.