Det er allment kjent at jeg er en tælapinne. Jeg liker ikke kulde. Jeg liker ikke å ha det kaldt i huset mitt. Jeg liker at det er lunt innendørs, hele året.

Jeg lar aldri vedkørja stå tom. Heller ikke midt i juli. Det kan alltids komme en hustrig regnværskveld midt på varmeste sommer’n. Da er det godt å lunke på noen vedpinner i peisen og kjenne at varmen brer seg i huset.

Det er slett ikke uvanlig å se at det ryker litt fra pipa mi på en sommerkveld.

Det hender jeg kommer inn i et hus eller en leilighet der jeg synes det er kaldt. Det hender ganske ofte. Jeg har min innarbeidede målestokk på om det er lunt og varmt nok inne. Det skal holde med T-skjorte.

Er det for kaldt til å gå i T-skjorte, ja så er det for kaldt. Og jeg synes mange har det så kaldt i husene sine.

Det er kaldt på jobben og. Det er altfor kaldt på jobben. Med unntak av midt på sommer’n, når luftanlegget ikke fungerer. Da er det som regel ikke for kaldt. Men ellers er det tjukke klær som gjelder innendørs.

Jeg fryser på beina på jobben.

Det burde vært bygget ei pipe opp fra de golde, kalde, åpne lokalene, så kunne vi fyrt og skapt en lun, varm atmosfære.

Noen ganger når jeg har vært et kaldt sted, er det en velsignelse å sette seg i bilen og få på den setevarmeren. Nå har jeg skinnseter i min bil, og i februar kan det tidvis være en prøvelse.

Da gjelder det å få fart på de varmeelementene i setet. Brennkvikt. Så jeg får tint opp skrotten.

Og så er det fort hjem til lune omgivelser og få stablet opp et lite bål inne peisen, fyre opp og kjenne at varmen brer seg. Tar bolig i kroppen og beveger seg ut i fingertuppene, ned i tærne.

Å, det er en av de reneste former for lykke, den som varmestråler ut av peisdøra og tiner en tælapinne.

Mange har det så kaldt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.