Det er allment kjent at jeg er en tælapinne. Jeg liker ikke kulde. Jeg liker ikke å ha det kaldt i huset mitt. Jeg liker at det er lunt innendørs, hele året.

Jeg lar aldri vedkørja stå tom. Heller ikke midt i juli. Det kan alltids komme en hustrig regnværskveld midt på varmeste sommer’n. Da er det godt å lunke på noen vedpinner i peisen og kjenne at varmen brer seg i huset.

Det er slett ikke uvanlig å se at det ryker litt fra pipa mi på en sommerkveld.

Det hender jeg kommer inn i et hus eller en leilighet der jeg synes det er kaldt. Det hender ganske ofte. Jeg har min innarbeidede målestokk på om det er lunt og varmt nok inne. Det skal holde med T-skjorte.

Er det for kaldt til å gå i T-skjorte, ja så er det for kaldt. Og jeg synes mange har det så kaldt i husene sine.

Det er kaldt på jobben og. Det er altfor kaldt på jobben. Med unntak av midt på sommer’n, når luftanlegget ikke fungerer. Da er det som regel ikke for kaldt. Men ellers er det tjukke klær som gjelder innendørs.

Jeg fryser på beina på jobben.

Det burde vært bygget ei pipe opp fra de golde, kalde, åpne lokalene, så kunne vi fyrt og skapt en lun, varm atmosfære.

Noen ganger når jeg har vært et kaldt sted, er det en velsignelse å sette seg i bilen og få på den setevarmeren. Nå har jeg skinnseter i min bil, og i februar kan det tidvis være en prøvelse.

Da gjelder det å få fart på de varmeelementene i setet. Brennkvikt. Så jeg får tint opp skrotten.

Og så er det fort hjem til lune omgivelser og få stablet opp et lite bål inne peisen, fyre opp og kjenne at varmen brer seg. Tar bolig i kroppen og beveger seg ut i fingertuppene, ned i tærne.

Å, det er en av de reneste former for lykke, den som varmestråler ut av peisdøra og tiner en tælapinne.

Mange har det så kaldt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00