Av mange kalt fjell. Og nå som snøen også begynner å forsvinne også i høyden, er det på tide å søke etter utsiktspunkter igjen.

Og akkurat det har jeg tenkt å gjøre i løpet av nærmeste framtid. Men jeg føler meg litt dårlig forberedt. Ikke er jeg trent, ikke er jeg kjent og jeg har heller ikke vært på høydeopphold. Det spøker for hvordan dette skal gå når jeg skal bevege meg i områder med supertynn luft. Jeg skal tross alt på godt over 1.000 meters høyde. Jeg må nok ta med ekstra oksygen.

Verst av alt er frykten for ikke å være godt nok utstyrt til tur. Man kommer ikke langt om man ikke har toppmodellene av alt mulig unødvendig utstyr. Derfor tok jeg meg en aldri så liten handletur her om dagen. Og det var ikke lite turutstyr som fantes i avdelingen hos sportsforretningen! Jeg skulle bare ha det aller mest nødvendige, men det ble umulig. Etter en liten vandring med selgeren, skjønte jeg fort at det ikke var en eneste ting der jeg ikke hadde bruk for.

Så det endte med at jeg nå har en haug med ting jeg sikkert aldri kommer til å ha særlig bruk for. Blant annet en kilometer med skje for å spise mat fra pose. Får sikkert bruk for den da jeg skal bo på hytte med tre daglige måltider. Eller hva med en drikkeflaske med innebygget filter for å rense unna bakterier og skitt? Det finnes ikke lenger et eneste fjellvann som er så møkkete at jeg ikke kan drikke fra det.

Men til tross for at jeg nå har utstyr til å komme meg til Mount Everest (uten at det noen gang vil bli et tema), så glemte jeg det eneste jeg kommer til å trenge: Gnagsårplaster.

Så da er det nok lurest å holde seg inne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.