Mye ullvask har klistret rørene igjen med fiber av sau og alpakka. Så det trengs en real klunk med kjemikalier som kan sige sakte gjennom gørra og sende den ut med skyllevannet.

Og så var det middagsmat. Et par av dagligvarekjedene, vår tids templer, har nå vært så elskverdige at de har laget porsjonspakninger for folk som bor alene. Så er ikke mannen eller damen i kassen et sekund i tvil om at, jo, denne stakkaren her. Han lever i ensomhet. Han spiser alene.

Det ender med et brett grove fiskekaker for mennesker som ikke bor alene, men som helt sikkert ikke kommer til å rekke å spise opp alle innen datoen er ute med ei ukes margin. Fordi de jo bor alene likevel. Men fiskekaker blir det. Med over 50 prosent fisk i, står det. Det er jo ikke så verst. Jeg bruker bare litt tid på å fundere på hva den andre halvparten da består i, men kommer til den konklusjon der jeg står i vegen for han med pallene som gjerne skulle vært i hylla bak meg at akkurat det, Trond, det vil du neppe vite.

Fiskekakene ligger på båndet ved kassa. Seks i tallet, pakket i plast. De kryper sakte bortover. Bak nøkkelhullsmerket skummamjølk, kattematen og avløpsåpneren. Sammen havner de i butikkens regnskap i skjønn harmoni. Jeg er happy med at jeg lurte betjeningen med å kjøpe middag til flere. Tenk om de hadde visst at jeg skulle spise dem alene. Da hadde de sikkert lurt på hva jeg skulle med avløpsåpner og. Han der, hadde de kanskje tenkt. Han kan da umulig ha så mye klesvask at det tetter seg?

Åkkesom. Det blir nå i alle fall fiskekaker hele uka.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.