Foran meg ventet 86 kilometer og tusenvis av syklister som hadde startet i puljene foran.

Startskuddet gikk og ut fra Rena hørte jeg forsyne meg speakeren rope opp mitt navn. Da tråkket jeg litt ekstra til og la meg i front av feltet.

Var det kanskje akkurat da, cirka 200 meter ut i rittet at jeg allerede hadde begynt å forsegle min egen skjebne. En skjebne som et par timer senere skulle innebære forferdelige smerter i begge lår samtidig!

Den første bakken opp til Skramstadsætra gikk som en drøm. Vi passerte hundrevis av syklister. Dette innebar dog syklister med klovnekostymer og kompisgjenger som jeg hadde sett med en burger og en sigarett i hånda på Rena tidligere på dagen, men uansett:

Kroppen føltes fin. Folk heiet oss fram. Riktignok blinket pulsklokka rødt, men her var det bare å henge seg på.

Smellen kom fire mil ut i rittet. Da kom de første krampetrekningene. Og det bare fortsatte. Og fortsatte.

På Storåsen sto en treningskompis med en flaske cola. Aldri har sånn smakt deiligere og de siste milene klarte jeg stort sett å renne, og knapt nok det.

I går tok jeg sykkelen inn i boden. Fortsatt hang nummeret der. Fortsatt var den skitten og jeg måtte fram med høytrykksspyleren.

Og så får vi prøve att på nytt neste år.

LES OGSÅ: Her finner du flere mer eller mindre spreke God Dag-spalter – både med og uten krampe

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.