Petter Smart hadde tanketenkehette på hodet, og den fascinerte meg alltid da jeg leste Donald Duck som smågutt. Da han satte hetta på topplokket, så skulle ting liksom begynne å skje. Det var vel noe vekslende kvalitet over oppfinnelsene hans, om jeg minnes rett, men kreativiteten skal ingen ta fra mannen.

Jeg funderer på om jeg skulle ha funnet opp noe nytt. Noe bra. Jeg vet bare ikke helt hva. Det meste virker jo egentlig å være funnet opp, men det er kanskje den begrensningen jeg legger i nettopp den setningen som gjør det vanskelig for meg å finne behovet for noe nytt.

Og verden er full av unyttige oppfinnelser som ikke har gjort hverdagen det spor bedre for oss. Som bare fører med seg elendighet. Sånn som vinteren, for eksempel. Ubrukelig. Eller bronkitt. For ikke å snakke om det åpne kontorlandskapet. Tru hvem som fant opp det. Der må tanketenkehetta ha vært veldig trang. Bare noen eksempler på helt ubrukelige oppfinnelser som ikke har tilført menneskeheten noe vettugt i det hele tatt.

Jeg må kanskje få bygd meg ei sånn tanketenkehette som Petter Smart hadde. Sånn med pipe på, og et fuglerede på toppen. Det gjelder å trigge kreativiteten og få maskineriet i toppen til å tenke nytt og oppfinnsomt. Hadde han ikke en assistent som egentlig var ei lyspære, og? Om noen av dere sitter der ute og tenker på noe som burde vært funnet opp, så må dere gjerne sende meg en mail. Utfordre meg på oppfinnelsens handlekraft.

Hvor får man forresten kjøpt seg ei tanketenkerhette? Må man snekre en sjøl? Er det Jula eller Clas Ohlson? Den ser egentlig litt hard ut og, så det er mulig jeg heller satser på ei mjuk og strikket topplue.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.