Om to dager skulle jeg i bryllup. Kjole hadde jeg kjøpt, og matchende neglelakk var sikret. Nå skulle mine bleke overarmer få et drag av sommer. Med selvbruningssavetter.

Jeg er ikke av typen som blir brun så lett. Onde tunger hevder det antakelig skyldes at jeg trives best innendørs, og det kan nok stemme. Men til denne festen tenkte jeg likevel at det kunne være lekkert med litt sommerlig glød, så jeg gikk i gang med kroppsarbeidet.

Det er noen år siden sist jeg jukset meg til brunfarge, så jeg husket vel ikke helt hvor nøye man må være. Men jeg husket at det er enkelte steder som er lette å glemme, sånn som armhulene. Det skulle ikke skje denne gangen. Derfor ga jeg dem en skikkelig runde. Men det som var så sørgelig, var jeg i iver etter hasselnøttfargede armhuler kom i skade for å glemme skuldrene … Resultatet så ganske pussig ut.

Føttene ble farget litt flekkvis, leggene likeså. Og når jeg først var i gang med brun uten sol-prosjektet, ga jeg både magen og ryggen en runde. Det vil si: Med ryggen sleit jeg fælt. Og innen jeg kom til magen, var servietten tørket ut. Men i sidene, litt under ribbeina, har jeg den lekreste sommerfarge.

Jeg prøvde med hissig hampvott, men til ingen nytte. Fortsatt vandrer jeg rundt som et levende fargekart med toner i spenn fra elfenben til gulrot. Leggene har et høyst interessant sebralignende mønster; det kan minne om en mystisk hudsykdom. På den ene underarmen har jeg en stor hvit flekk. Men bak venstre kne er tonen jevn.

Heldigvis var det kjølig i bryllupet, så jeg slapp å blotte min nyfargede kropp. Og nå sitter jeg her og håper at bikiniværet skal drøye en stund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.