Det er som regel en udelt glede å ha ferie. Det merkes godt etter noen uker på jobb igjen etter sommeren. Såpass ærlige må vi vel være. Deler man i tillegg ferien med andre, er det som regel dobbelt så fint. Og nå skal jeg faktisk feriere som aldri før.

Altså, ikke bokstavelig talt nuh! Men i tida framover blir det mer fri. Det er riktignok, som med gleder her i livet; en hake. Ikke dermed sagt at jeg er enig med Bjørnstjerne Bjørnson som pietistisk påpekte: «Hver gledesstund du fikk på jord, betales må med sorg». Det er ikke mitt normale syn på livet. Jeg er hakket mer optimistisk og ganske fri for bekymringer, sånn til daglig. Jeg foretrekker å ta sorgene i tur og orden – på etterskudd.

Men så var det denne ferien. Som har en bismak. For jeg er jo av den privilegerte typen som jobber i mediene. Og på forsommeren i året 2002 gikk Norsk Journalistlag til streik for ei ekstra ferieuke. Den ble innvilget – for alle med over 18 års fartstid i yrket.

Og dermed har jeg møtt meg sjøl i døra. Den gangen, som ganske ny – med et par år på baken som fast ansatt, i tillegg til flere somre i lokalredaksjonen – den gangen satt jeg i streikekomiteen med bratt læringskurve på tariff, rolleforståelse og streikerett. Og nå? Nå står jeg der – mer eller mindre plutselig, alt etter som hvordan man ser på livets gang – og kan høste fruktene av denne streiken. Med godt over 18 års erfaring er jeg innvilga den ekstra ferieuka. På grunn av ansiennitet. Med andre ord: alder. Jeg er godt over i de voksnes rekker. Slutt på ung og lovende.

En aldri så liten bittersøt smak på ferien, der altså. Men ikke verre enn at jeg skal spise den med hud og hår. Noen som vil dele den med meg?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.