Herr Glom rettet spørsmålet til lillebror. Sammen skottet de nedover Herr Gloms beinklær. Far med optimisme i blikket. Bror med et snev av oppgitthet.

Fars bukser var utslitt. Høyre lomme hadde hvite merker etter en inngrodd mobiltelefon. I venstre lomme var hullet i foret så stort at om han la husnøkkelen der, ville han finne den igjen i skoen. På det ene kneet hadde stoffet revnet. Først hadde han tilbudt bror å arve buksene, men hans sønn var ikke videre interessert. «Men det er jo akkurat sånne bukser du kjøper selv!» sa far og pekte på brors nakne kne, som nærmest struttet ut gjennom en fabrikkskapt flenge.

«Bukse med autentisk hull selges …» begynte far, for å gi oss en forsmak på annonseteksten han skulle legge ut på familiens store favorittnettsted, finn.no. Bror ble stadig mørkere i humøret. Det hjalp ikke noe særlig at far spurte om brors egen bukselegg kunne revne hele vegen rundt, og om han plutselig kunne risikere å ha bukse med ett kort og ett langt bein. Junior kvitterte med et rungende sukk. «Eller kan halve leggen forsvinne i vask, sånn at buksa di plutselig ser ut som bukse bakfra og shorts forfra?» fortsatte far, og lurte på om dette i så fall var akseptert som arbeidsantrekk. Bror hadde holdt seg lenge, men da ble han faktisk nødt til å trekke på smilebåndet.

Visstnok skal hull på knærne gi antrekket en «røffere edge» og en mer «casual look». Motemessig har jeg, etter uheldig omgang med neonfarger, ikke uttalelsesrett, men jeg klarer ikke la være å mene at det er snålt å kjøpe klær som allerede er utslitt. Det «å kjøpe seg til fant» har liksom fått en ny betydning. Så er håpet at egenskapte hull skal danke ut de fabrikkskapte en vakker dag. For alt vi vet, kan det hende far har en skikkelig gullgruve der inne i klesskapet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.