Det var nok ikke slik at Nydal vel var fulle av gryn på 90-tallet. De er sikkert ikke det i dag heller, om det fortsatt eksisterer noe slik der oppe ved E6.

Men uansett hvordan det sto til med bankkontoen, så man allikevel en anledning til å ta på seg spanderbuksene, omtrent da tacoen invaderte Norge for et par tiår siden.

For det hadde seg slik at dette lille tettstedet, som på den tida verken hadde Ikea eller burgersjappe, hadde sin egen hockeyliga. Akkurat som i Nord-Amerika het denne ligaen også NHL, og besto av tre lag fra byggefeltene i umiddelbar nærhet.

Så hver kveld fra november til april var det tenners gnissel og kastede hansker på hockeybana bak MC-huset. Var det ikke is, da løp man på beina på hardpakka snø. Var det ikke snø, da skjøt man grus i øya på hverandre i det dunkle gule lyset fra ei enslig lysmast.

Et par vintre var det massive, hjemmesnekra mål av treverk som gjorde nytten der nede i gusten fra Holabekken. Men de var neppe av impregnert materiale, så de ramla fra hverandre etter hvert. Det var da Nydal vel slo til og investerte i et par nye mål til de mange håpefulle. De som hver kveld delte ut ørtever til hverandre. For det var jo det de gjorde i den andre NHL-ligaen. Den man sjekka resultater fra hver morra på svensk tekst-TV.

Problemet var at målene var laget av plast. To slagskudd i tjue minus senere, så var de samme målene historie. Igjen måtte man fram med heltre og hønsenetting.

Det spørs om ikke formannen i velet måtte gå av etter denne fadesen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.