Det var nok ikke slik at Nydal vel var fulle av gryn på 90-tallet. De er sikkert ikke det i dag heller, om det fortsatt eksisterer noe slik der oppe ved E6.

Men uansett hvordan det sto til med bankkontoen, så man allikevel en anledning til å ta på seg spanderbuksene, omtrent da tacoen invaderte Norge for et par tiår siden.

For det hadde seg slik at dette lille tettstedet, som på den tida verken hadde Ikea eller burgersjappe, hadde sin egen hockeyliga. Akkurat som i Nord-Amerika het denne ligaen også NHL, og besto av tre lag fra byggefeltene i umiddelbar nærhet.

Så hver kveld fra november til april var det tenners gnissel og kastede hansker på hockeybana bak MC-huset. Var det ikke is, da løp man på beina på hardpakka snø. Var det ikke snø, da skjøt man grus i øya på hverandre i det dunkle gule lyset fra ei enslig lysmast.

Et par vintre var det massive, hjemmesnekra mål av treverk som gjorde nytten der nede i gusten fra Holabekken. Men de var neppe av impregnert materiale, så de ramla fra hverandre etter hvert. Det var da Nydal vel slo til og investerte i et par nye mål til de mange håpefulle. De som hver kveld delte ut ørtever til hverandre. For det var jo det de gjorde i den andre NHL-ligaen. Den man sjekka resultater fra hver morra på svensk tekst-TV.

Problemet var at målene var laget av plast. To slagskudd i tjue minus senere, så var de samme målene historie. Igjen måtte man fram med heltre og hønsenetting.

Det spørs om ikke formannen i velet måtte gå av etter denne fadesen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00