Fargene. Det fineste er fargene. Den blonde himmel og det lyse pust over alt dette grønne og blå. Lyset fra Mjøsspeilet om kvelda, de runde buskasenes grønne buer, de kvitlegga hengebjørkers impresjonisme; skrå bladskisser i brisen, de mørke rivekantene av skau mot sky bortover åsa på andre sia.

Dagslyset spireaen tross været har samla og stråler ut att i skumringsminutta før midnatt. Svart asfalt med kontrapunkt i kanten av irrgul løvetann. Sola sjøl har stått modell for disse strålene, like ukuelig glakristne, i ur som i skur, grått som i blått. Ukrutt? Det går ikke an å ulike slik altgjennomsprengende livskraft, gjør det vel? Ikke egentlig. Opprørske knyttnever mot det grønne, og siden med dette lyse håret, eldre rockeres utemmede afro. Lett gjennomskinnelig og snart borte, noen har allerede har bare tonsuren igjen rundt sin bleke, lille skalleknapp.

Skoleklassene på sykkel, de siste dagers heldige, T-skjortenes fargeblaff, kvitteret og skvalderet og dekkenes sang over det av strøsanden kostebilen ikke fikk med seg. Tro hvor de skal? Som trekkfugl ut i det blå, ut av byen mot langs sjåsseen, tro hvor de lander, skal de til Vang? Sykkel er sunt, ikke alle er vant til å røre seg så. Det blir farger av det og. Noen er kvite om legga og neserota, noen allerede tomatrøde. Bakerst sykler en lærer og fanger opp resta.

Denne byen. Vi har tråkka oss skjeve her, sett den år ut og år inn. Er så trøtt av den tomme gågata, trafikken som stamper, manglene. Nå er den ny. Har farger,hjerteslag, sommerkropp. En får lyst til å drive dank hvis sola kommer att, sitte på fortausbord i Strandgata, dase ned mot Skibladnerbrygga og dele ei jordbærkurv på en stein ved munken og nonna, og bare ta alt inn i djupe magadrag - og dåne litt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00