Jeg snakker om Facebook; dette såkalt sosiale mediet som i 11 år har invadert livet mitt. I det siste har det stormet rundt selskapet i forbindelse med informasjon på avveie. Burde jeg engasjere meg? Trolig. Burde jeg være bekymret? Sikkert. Har jeg tid og krefter til å bry meg? Ikke fanden.

Jeg vet ikke om Facebook har pådratt seg en aldri så liten hjerneblødning i kjølvannet av Cambridge Analytica, men de siste ukene har feeden min blitt fylt av stadig mer unyttig skrot.

De forhatte innleggene av type «tag en venn som …» er plutselig tilbake. Gudene vet hvorfor.

«Tag en venn som ser ut som en pepperonipizza i trynet». Jan tagger Bjartulf. Jan og Bjartulf fniser litt, men det gjør neppe mange andre.

Hvorfor må JEG belemres med dette mølet?

Samme når Aud tagger Ranveig i et semigrovt humorinnlegg fra «Strikke damene’s hygge hjørne» eller «Sjemt å moro» eller «Gøy for oss over 80».

Også disse teite konkurransene, da: «Har du en kompis som ligner BDSM-bamsen Børre? Tag en venn og vinn fem meter kjetting!»

Før fikk jeg opp reklame for løpesko og fjellbukser. Høyst relevant. Nå dukker det kun opp ei hvit og ekstremt minimalistisk stringtruse med navnet «La Perla». Google-historikken klarer åpenbart ikke å skille frekt undertøy fra pizzabestilling på Storhamar.

Befri meg fra dette TØVET!

Hvor ble det av videoene av biler og fly – og ikke minst de relevante diskusjonene om bra musikk og absurd humor?

Facebook har titusenvis av folk som angivelig skal være eksperter på algoritmer. Hvis dette er det beste de klarer å klekke ut, så er jeg stygt redd for at vennskapet vårt omsider går mot en nådeløs slutt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.