En teori, som for det meste er basert på ellevill synsing og fri fantasi, går ut på at når man blir eldre, så slutter man på et eller annet tidspunkt å følge med.

Det vil si at du kun serverer historier og opplevelser som har sitt opphav tjue år tilbake, og alt som er nytt av teknisk ræl er noe du rett og slett ikke lefler med. Tiden har stoppet. Du er fryst, og i bunn og grunn er du i ferd med å bli et gufs fra fortida.

Men det er nok mulig å oppdage, hvis man er klar over fenomenet. Derfor smerter det å oppleve at man er på veg dit sjøl. Alle læringskurver er stadig brattere, og du opererer fortsatt med sedler der andre har tatt i bruk Vipps.

Du innser at den ferskeste røverhistorien du har innabords, fant sted i Gaupen sent på 90-tallet, og halvparten av de involverte er antakeligvis under torva. Du blir også frustrert fordi du ikke henger med i en hverdag hvor nyhetene er gårsdagen, allerede før de er publisert. Som når undertegnede tre uker etter de var der, oppdaget at Guns N’ Roses hadde stått på scenen i Stockholm i sommer.

Noen raske søk senere, viser det seg at dette var en godt kommunisert hendelse, som en yngre hjerne hadde snappet opp for få år tilbake. Over en neve trøstende smultringer, prøver man å berolige sjelen med at det tross alt bare er en slapp Axl Rose som er igjen av originalbesetningen. Men så settes smultet fast i bilringene: siden sist man var oppdatert, har også gamle Slash og Duff McKagan gjort comeback.

Det er da du lar tankene vandre til den gang du så alle gutta på Valle Hovin i 1993. Ja, nettopp: et gufs fra fortida. Don’t you cry tonight.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.