Konebilen var på verksted. Den høyre bakdøra, som det de ti siste årene ikke har vært mulig å låse, skulle repareres for å gjøre bilen salgsklar. Et rimelig enkelt oppdrag, skulle man tro.

Den ferdigreparerte bilen ble hentet, Herr og Fru Glom punget ut 4.400 kroner, kjørte hjem og parkerte på gårdsplassen. I det de trykket på låse-knappen på nøkkelen, skottet de forundret på hverandre. Låsemekanismen på høyre bakdør utstøtte samme ulyd som de siste ti årene. Låsen fungerte fortsatt ikke – og det gjorde plutselig heller ikke låsen på høyre framdør. Ekteparet klødde seg i hodet.

Med forundring i stemmen ringte Herr Glom bilverkstedet og forklarte situasjonen: «Problemet var jo at vi ikke fikk låst høyre bakdør, og nå får vi heller ikke låst høyre framdør..?» sa han. Ikke det minste rart, svarte verkstedet, for de hadde jo ikke rørt noen av dørene på bilens høyre side. Førerdøra, derimot, hadde de montert ny lås på. «Men den har det da aldri vært noe problem med!» sa Herr Glom. «Jo da», sa verkstedet. «Neei!», sa Herr Glom. «Jo!», sa verkstedet. Og sånn holdt de på en god stund. Heldigvis var det ikke amputasjon av kroppsdeler inni bildet.

Vi trenger ikke gå i detalj, men ryktene forteller at tonen ble en smule hissig. Både The Gloms og verkstedet sto på sitt. Mekanikerne hevdet hardnakket at det var førerdøra som ikke ville låses; ekteparet måtte da endelig ikke tro at de skiftet en velfungerende lås bare for moro skyld! Samtidig hadde Fru Glom utmerket god kontroll på hvor feilen lå, og fra å ha hatt én dør som ikke kunne låses, hadde hun plutselig to.

Etter en ny dag på verksted og ytterligere 1.300 kroner er feilene nå rettet, og konebilen skal legges ut for salg. Håpet er å i alle fall få dekket inn verkstedregningene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.