Konebilen var på verksted. Den høyre bakdøra, som det de ti siste årene ikke har vært mulig å låse, skulle repareres for å gjøre bilen salgsklar. Et rimelig enkelt oppdrag, skulle man tro.

Den ferdigreparerte bilen ble hentet, Herr og Fru Glom punget ut 4.400 kroner, kjørte hjem og parkerte på gårdsplassen. I det de trykket på låse-knappen på nøkkelen, skottet de forundret på hverandre. Låsemekanismen på høyre bakdør utstøtte samme ulyd som de siste ti årene. Låsen fungerte fortsatt ikke – og det gjorde plutselig heller ikke låsen på høyre framdør. Ekteparet klødde seg i hodet.

Med forundring i stemmen ringte Herr Glom bilverkstedet og forklarte situasjonen: «Problemet var jo at vi ikke fikk låst høyre bakdør, og nå får vi heller ikke låst høyre framdør..?» sa han. Ikke det minste rart, svarte verkstedet, for de hadde jo ikke rørt noen av dørene på bilens høyre side. Førerdøra, derimot, hadde de montert ny lås på. «Men den har det da aldri vært noe problem med!» sa Herr Glom. «Jo da», sa verkstedet. «Neei!», sa Herr Glom. «Jo!», sa verkstedet. Og sånn holdt de på en god stund. Heldigvis var det ikke amputasjon av kroppsdeler inni bildet.

Vi trenger ikke gå i detalj, men ryktene forteller at tonen ble en smule hissig. Både The Gloms og verkstedet sto på sitt. Mekanikerne hevdet hardnakket at det var førerdøra som ikke ville låses; ekteparet måtte da endelig ikke tro at de skiftet en velfungerende lås bare for moro skyld! Samtidig hadde Fru Glom utmerket god kontroll på hvor feilen lå, og fra å ha hatt én dør som ikke kunne låses, hadde hun plutselig to.

Etter en ny dag på verksted og ytterligere 1.300 kroner er feilene nå rettet, og konebilen skal legges ut for salg. Håpet er å i alle fall få dekket inn verkstedregningene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00