Jeg står met ett brett egg i hendene. En hel firkant med egg. De er brune, står i kartong og har aldri sett verken butikker med rare bonusordninger eller noe form for landbrukssamvirke.

De er farm-fresh.

Jeg har kjøpt dette brettet med egg fordi jeg trenger å øve. La meg forklare.

Det er søndag morgen. Søndag morgen liker husbonden å nyte et speilegg eller to, sammen med lett stekte tomatbønner og kaffe svart som gamle tiders gresk økonomi.

Jeg tar fram to egg, kakker løs mot kanten av stekepanna.

Det går gærent med det første. Det går gærent med det andre.

Det ligger to egg uten hel plomme og skvalper dissende rundt oppi den stekepanna. Og da blir husbondens start på dagen så dårlig den kan bli.

Da ligger hans, det vil si mitt, liv i en ruin av knust eggeplomme og svømmer rundt i panna.

Da blir jeg sur.

Å gå inn på en døsig amerikansk diner en formiddag. Sette seg ned i benker av klamt kunstskinn, bestille kaffe og frokost med to egg done sunny side up. Det er en form for lykke.

Og hu som kommer med egg heter som regel Lou-Ann, eller Thelma.

Og kokken baki der, som er meksikaner med pannebånd, han veit hva han gjør. Han kakker aldri gærent. Han serverer hel eggeplomme.

Det er derfor jeg nå står her på kjøkkenet mitt med ett brett med egg. Jeg skal rett og slett øve. På åssen jeg med 100 prosent vellykkethet skal greie å servere nystekte speilegg med hel eggeplomme, sånn som går i støkker og siger utover tallerkenen og blander seg med bønner.

Sånn eggeplomme.

Så jeg kakker i veg, og etter de fire første har jeg en hel eggeplomme og en som nesten passerer.

Så gikk jeg lei. Satte på Willie Nelson og drømte meg bort til skaiseter.

LES OGSÅ: Her finner du flere av HAs nyeste God Dag-spalter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.